maanantai 1. joulukuuta 2014

Torres del Paine 1. adventtina 2014

Poikkesimme 1. retkikunnan reitiltä ja suuntasimme katsomaan taas yhtä maailman suurimmista luonnonihmeistä, Torres del Painen (sinisten tornien) kansallispuistoa, joka on perustettu 1959, otettu Unescon suojelukohteeksi 1978 ja on suunnilleen Ahvenanmaan kokoinen alue. Huikea paikka kaiken kaikkiaan! Vuoria (korkein 3,5 km), lumihuippuja, vuonojärviä, metsiä ei lähes ollenkaan.







































Teimme alueen ympäri oppaan johdolla autoillen päivän kierroksen ja näimme kaikki tärkeät kohteet. Illan hämärtyessä vaelsimme vielä jäätikköjärven rannalle ihailemaan kauempana näkyvää jäätikköä - harmi, että oli jo aika myöhä, olimme aika väsyneitä ja lopulta retkemme lähes ainoa sade yllätti! Onneksi pääsimme hotelliin viimein.







































Kaksi kokonaista päivää käytimme puiston eri laidoilla: Ensimmäisenä päivänä tutustuimme omatoimisesti puistoon hotellin lähellä, sen eläimiin ja kasveihin. Seuraavana päivänä kävelimme oppaan johdolla ihailemassa tärkeimpiä huippuja, aurinko paistoi ja maisemat olivat mahtavat. Taas meillä oli tuuria sään kanssa, ja luonnon havainnointi läheltä oli mahdollista. 







































Hotellimme Serrano oli ikävän näköinen halli ulkopuolelta, mutta itse asiassa tosi viihtyisä ja tyylikäs. Puuta oli sisustuksessa paljon, laajoja yleisiä tiloja upottavine sohvineen, seinillä paikallista taidetta, käsityökulttuuri on täällä vielä arvossa! Ulkona hevoset ravasivat vapaina, lehmät ja lampaat laidunsivat - näkymä hotellista oli kilpisjärvimäinen.

Tulossa vielä lisää kuvia eläimistä ja kasveista!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti